През последните години семената от чиа дори се наричат ​​суперхрана. Има

...
През последните години семената от чиа дори се наричат ​​суперхрана. Има
Коментари Харесай

Чиа с кисело мляко за отслабване

През последните години семената от чиа даже се назовават ​​суперхрана. Има доста изказвания за изгодите за здравето, в това число, че могат да ви оказват помощ да отслабнете.

Комбинацията на чия с кисело мляко за намаляване е невероятна питателна концепция за закуска.

Вероятно сте виждали вкусно изглеждащи пудинги и смутита, приготвени със семена от чиа с кисело мляко, да се появяват постоянно във вашата емисия в Instagram в последно време.

В тази публикация обрисуваме науката зад това изказване. Ние също по този начин предоставяме информация за наличието на хранителни субстанции в семената от чиа и предлагаме способи за включването им в диетата.

Помага ли потреблението на семена от чиа с кисело мляко за намаляване?

Както чиата, по този начин и киселото мляко са добре познати съставки за здравословна закуска. Те също се свързват с стимулиращи отслабването резултати.

Чиа за намаляване

Има задоволително изказвания в интернет, че семената от чиа лимитират апетита и предизвикват отслабването. Основната доктрина е, че защото семената от чиа засищат и са храна богата на фибри, те ви държат сити по-дълго.

Те съдържат 34,4 грама фибри на порция от 100 грама. Също по този начин съдържат 16,5 грама протеин в същата порция. ( 1 )

И фибрите, и протеините могат краткотрайно да подтиснат апетита, като карат човек да се усеща утолен за по-дълго време. Освен това, всяка порция от 100 грама семена от чиа съдържа единствено 486 калории, което ги прави нискокалорична и богата на хранителни субстанции закуска.

Учените едвам неотдавна започнаха да учат евентуалните изгоди от семената от чиа за намаляване. Някои от тези изследвания демонстрират обещаващи резултати, само че данните надалеч не са безапелационни.

Малко изследване от 2014 година съпоставя загубата на тегло при хора, които употребяват 35 грама брашно от чиа дневно, с тази, които са на плацебо. В изследването са взели участие общо 26 участници. ( 2 )

Учените означават забележителна загуба на тегло измежду тези, които употребяват чиа. Участниците, които са имали затлъстяване в началото на изследването, са изгубили повече тегло от тези, които са били с по-малко наднормено тегло първоначално.

В допълнение, хората приемали чиа, които са имали абнормни равнища на холестерола в началото на изследването, демонстрират доста усъвършенствани равнища в края. Семената от чиа води до понижаване на общия холестерол и повишение на липопротеините с висока компактност („ положителния “) холестерол.

Кисело мляко за намаляване

Добавянето на кисело мляко към вашата диета може да ускори функционалността на тялото ви за изгаряне на мазнини, да форсира загубата на тегло и да понижи размера на корема ви, съгласно ново изследване.

Учените разкрили, че възрастните със затлъстяване, които са яли три порции обезмаслено кисело мляко дневно като част от диета с понижени калории, са изгубили 22% повече тегло и 61% повече телесни мазнини от тези, които просто са понижили калориите. Хората, които ядат кисело мляко също са изгубили 81% повече мазнини в региона на корема, в сравнение с тези, които не ядат кисело мляко. ( 3 ) ( 4 )

Ето за какво се счита, че комбинацията на чиа с кисело мляко за намаляване е добър вид за тези, които желаят да се отърват от непотребните килограми.

Други изгоди за здравето от чиа

Семената от чиа съдържат доста здравословни хранителни субстанции. Порция от към 30 грама съдържа следните количества минерали: ( 5 )

  • 179 мг калций
  • 95 мг магнезий
  • 2,19 мг желязо
  • 115 мг калий

Семената от чиа също съдържат няколко антиоксиданта и са богат източник на омега-3 мастни киселини. ( 6 )

Някои изследвания свързват приема на омега-3 с понижен риск от меланхолия, възпалителни болести на червата и детски алергии. Омега-3 мастните киселини също могат да понижат риска от сърдечни болести. ( 7 )

Изследванията на евентуалните изгоди за здравето от семената от чиа са към момента в начален етап. Необходими са повече клинични изпитвания с по-високо качество. ( 8 )

Настоящите проучвания обаче демонстрират, че семената от чиа могат да обезпечат някои от следните изгоди за здравето:

  • понижаване на възпалението, евентуално заради наличието на антиоксиданти
  • по-добър надзор на кръвната захар, което може да помогне при ръководството на диабета
  • постоянни привички за изхождане, в това число облекчение на запек
  • намаление на кръвното налягане ( 9 )
  • заради наличието на омега-3, може да помогне за попречване образуването на кръвни съсиреци
  • усъвършенствани равнища на холестерола

Други изгоди за здравето от кисело мляко

Киселото мляко е популярен млечен артикул, получен посредством бактериална ферментация на мляко.

Ползите за здравето варират от отбрана срещу остеопороза до облекчение на заболяването на раздразнените вътрешности и подкрепяне на храносмилането, само че те зависят от типа на употребяваното кисело мляко.

Добавената захар и обработката могат да създадат някои артикули от кисело мляко нездравословни.

Киселото мляко съдържа съвсем всички хранителни субстанции, от които тялото ви се нуждае.

Ползите от киселото мляко са:

  • съдържа много калций, минерал, нужен за здрави зъби и кости. ( 10 ) ( 11 )
  • високо наличие на витамини от група В, особено витамин В12 и рибофлавин, като и двата могат да предпазят от сърдечни болести. ( 12 ) ( 13 )
  • Киселото мляко обезпечава впечатляващо количество протеин, с към 12 грама на 227 грама. ( 13 )
  • Българското кисело мляко съдържа живи бактерии или пробиотици, които  могат да бъдат от изгода за храносмилането. ( 14 )
  • Редовната консумация на кисело мляко – изключително в случай че съдържа пробиотик – може да укрепи имунната ви система и да понижи вероятността от заразяване с болестотворни сътрудници.

Рискове и съображения

Семената от чиа са безвредни за консумация от множеството хора и нормално не провокират странични резултати. Въпреки това, високото наличие на фибри в семената от чиа може да аргументи стомашно-чревни проблеми при хора, които са чувствителни към фибри.

Някои хора може да открият, че са алергични към семена от чиа, макар че това е извънредно. Хората би трябвало да спрат да ядат семена от чиа, в случай че виждат признаци на алергична реакция.

Също би трябвало да се внимава с приема на кисело мляко, защото може да аргументи неподходящи резултати, изключително при тези с нетърпимост към лактоза или алергия към мляко.

Въпреки това, някои хора, които имат нетърпимост към лактоза, могат да я понасят. Част от лактозата се разгражда по време на производството и пробиотиците могат да подкрепят нейното храносмилане. ( 15 )

Ако имате нетърпимост към лактоза, може да е въпрос на проба и неточност, с цел да определите дали яденето на кисело мляко е положително за вас.

Заключение

Докато изследванията не престават, учените може да открият по-убедителни доказателства, свързващи семената от чиа със отслабването. Засега няма доста аргументи да се счита, че семената от чиа сами по себе си могат да оказват помощ за намаляване. Също по този начин е ясно, че семената от чиа не са сурогат на здравословната диета и упражненията.

Въпреки това, хората, които се интересуват от намаляване, би трябвало да обмислят прибавянето на семена от чиа към диетата си. Те са засищащ и здравословен сурогат на по-висококалорични храни и отличен източник на фибри.

Киселото мляко е богато на хранителни субстанции и може да усъвършенства здравето ви, в случай че се употребява постоянно. Освен това може да помогне за понижаване на риска от някои болести, като в същото време има удобен резултат върху здравето на храносмилането и регулирането на тежестта.

За оптимални изгоди за здравето изберете елементарни, неподсладени сортове, които съдържат пробиотици, като нормално българско кисело мляко.

Комбинацията на чиа с кисело мляко за намаляване е добър избор за здравословна закуска.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР